Asumiskustannukset halutaan pitää kurissa

Pohjanmaan Kiinteistöyhdistyksen alueellinen edunvalvonta perustuu erityisesti Kiinteistöliiton vuotuisen asumiskustannustutkimuksen monipuoliseen hyödyntämiseen. Tässä valtakunnallisessa indeksitalotutkimuksessa tuotetaan vertailutietoa 59 suuren kaupungin taloyhtiöiden kaukolämmön, veden, kiinteistöveron, sähkön ja jätehuollon hinnoista ominaisuuksiltaan vakioidussa mallitalossa. Yhdistys käyttää tätä tutkittua tietoa aktiivisesti jäsentalojensa hyväksi tiedottamalla vuosittain syys-lokakuussa jäsenistölle ja medialle oman alueen hintatilanteesta ja kustannuskehityksestä. Yhdistys seuraa ja raportoi tarkasti mitkä menoerät ovat yhdistyksen toimialueen kaupungeissa muuta maata suuremmat ja mitkä ovat kallistuneet muuta maata enemmän.

Yhdistyksen lehdistötiedotteet ovat kiinnostaneet mediaa laajasti koko toimialueella. Yhdistyksen toimialueen kustannuksista vuotuisessa vertailussa ovat mukana Vaasan, Kokkolan, Mustasaaren ja Pietarsaaren kunnalliset taksat.

Touko-kesäkuussa 2021 toteutetussa jäsentyytyväisyyskyselyssä yhdistyksen alueellinen edunvalvonta sai jäseniltä kouluarvosanan 8½. Jäsenet pitivät taloyhtiöiden asumiskustannuksiin vaikuttamista yhdistyksen tärkeimpänä alueellisen edunvalvonnan kohteena.

Jäsenmäärältään suuri yhdistys tulee yleensä hyvin huomioiduksi myös mediassa. Pohjanmaan Kiinteistöyhdistyksen 630 jäsentaloyhtiössä asuu noin 25.000 asukasta ja jokainen uusi jäsen tuo yhdistyksen edunvalvonnalle lisää painoarvoa.

<< Takaisin

Kiinnostuitko?

LIITY JÄSENEKSI