Synlighet i media

Synlighet i finsk- och svenskspråkiga medier 2022

Vasabladet 21.3.2022

Det är tomtägarens ansvar att forsla bort snön – inte tillåtet skyffla den på gatan, säger Kommunförbundet

Den snörika vintern skapar stora utmaningar för både staden och de entreprenörer som sköter om snöröjningen, säger verksamhetsledare Arto Saarikoski vid Österbottens fastighetsförening.

– Sedan är det staden som sköter gatorna.

Läs mera: https://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/558161

Ilkka-Pohjalainen 8.3.2022

Vakuutusyhtiöt eivät uskalla antaa tätä vakuutusta – Riskit ovat liian suuret

Vakuutusyhtiöt eivät pysty tarjoamaan taloille ja irtaimistolle vakuutusta sodan varalle.

– Toki olisi hienoa, jos olisi tällainen mahdollisuus saada korvauksia, mutta korvauksen
saajien määrä voisi olla sellainen, ettei niitä kenenkään rahkeet kestäisi korvata. Tai
vakuutusten hinnat olisivat ainakin taivaissa, koska vakuutusmaksuilla vakuutusyhtiöt
elävät. Todennäköisesti näitä ei saada tästä syystä vakuutuksen piiriin, sanoo Pohjanmaan kiinteistöyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Arto Saarikoski.

Väestönsuojien tarkastuksia on kuitenkin tilattu ahkerasti, ja Saarikoski kehottaakin taloyhtiöitä käyttämään nyt ajan tehokkaasti varautumiseen.

Lue koko juttu Ilkka-Pohjalaisesta.

Ilkka-Pohjalainen 16.2.2022

Katoilla vaanii nyt todellinen uhka – "Päivittäin näkee tilanteita, joihin pitää reagoida"

Katoilta putoava märkä lumi ja jää aiheuttavat vaaratilanteita taloyhtiöissä. Lumenputoamisvaarasta ilmoittaminen on taloyhtiön vastuulla, ja se on tehtävä selkeästi esimerkiksi rajaamalla vaara-alue puomeilla tai lippusiimoilla.

Pohjanmaan kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Arto Saarikoski painottaa taloyhtiöiden turvallisuusvastuuta taloyhtiöiden alueilla. Se koskee sekä ihmisiä että omaisuutta.

– Taloyhtiöiden puolesta turvallisuutta valvoo taloyhtiöiden hallitus. Hallituksen täytyy reagoida, jos näyttää siltä, että turvallisuus on pettämässä. Saarikoski toteaa, että kattojen lumi- ja jäätilanne on tällä hetkellä poikkeuksellisen hankala Pohjanmaalla, koska lunta on satanut paljon.

Saarikoski kertoo, että jääpuikkoja muodostuu etenkin huonosti eristettyjen talojen katoille, jotka vuotavat lämpöä katon suunnasta.

– Ne ovat erittäin vaarallisia, jos niitä alkaa pudota ohikulkevien niskaan. Tämä on tyypillisesti erityisesti vanhojen puutalojen ongelma. Ne tahtovat vuotaa lämpöä, ja kun kylmä ja lämmin kohtaavat, muodostuu jäätä.

Lue koko juttu Ilkka-Pohjalaisesta.