Kerrostalotkin siirtyvät Kokkolan ja Pietarsaaren alueella paloturvallisuuden itsearviointiin

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos siirtyi viime vuonna rivitaloissa ja luhtitaloissa pelastusviranomaisen suorittamista palotarkastuksista taloyhtiöiden suorittamaan paloturvallisuuden itsearviointiin. Tänä vuonna omavalvonta laajenee myös kerrostaloihin. Taloyhtiöiden on käytännössä jatkossa palautettava täytetty ja allekirjoitettu paloturvallisuuden itsearviointilomake Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokselle kymmenen vuoden välein. Pohjanmaalla itsearviointia käytetään toistaiseksi vain omakotitaloissa ja paritaloissa. Rivi- ja kerrostaloissa paloturvallisuus varmennetaan Pohjanmaalla edelleen pelastusviranomaisen suorittamilla palotarkastuksilla.
29.01.2021

Lisätietoja itsearvioinnista ja sen toteuttamisesta löydät yhdistyksen jäsentiedotteesta.