Taloyhtiöille tulossa lisäaikaa yhtiökokousten pitämiseen

Taloyhtiöt ovat viimekeväiseen tapaan saamassa lisäaikaa mm. varsinaisten yhtiökokoustensa pitämiseen. Oikeusministeriö valmistelee ehdotusta siitä, että varsinaiset yhtiökokoukset voidaan pitää tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä, kun normaalisti ne on valtaosassa yhtiöitä pidettävä kesäkuun loppuun mennessä. Mahdollisuus jatkoaikaan koskisi muitakin yhtiökokouksia.
26.03.2021

Taloyhtiöille tulossa lisäaikaa yhtiökokousten pitämiseen

Kiinteistöliitto on tyytyväinen taloyhtiöille tulossa olevasta lisäajasta, jota liitto toivoi myös asiaa koskeneessa lausunnossaan aiemmin maaliskuussa. Lisäajasta huolimatta Kiinteistöliitto kannustaa silti taloyhtiöitä pitämään varsinaiset yhtiökokouksensa normaalin aikataulun mukaan, jos tämä on turvallisesti mahdollista. Tässä apuna ovat erilaiset etäkokousmahdollisuudet ja muut koronatilanteeseen liittyvät turvajärjestelyt.

Lisätietoja yhtiökokousten lykkäämisestä johtuvista haitoista löydät yhdistyksen jäsentiedotteesta.