Sähköautojen latausinfra-avustukseen esitetty lisämäärärahaa vielä vuodelle 2023

Asuinrakennuksille tarkoitettuun sähköautojen latausinfra-avustukseen ehdotetaan hallituksen esityksessä vuoden 2023 toiseksi lisätalousarvioksi 9,5 miljoonan euron lisämäärärahaa tälle vuodelle. Avustuksen kysyntä on ollut suurta kuluvana vuonna.
Uutiset
13.10.2023

sahkoautot pohjanmaa kokkola vaasa pietarsaari latauspiste taloyhtio

ARAan tähän mennessä toimitettujen avustushakemusten euromääräinen arvo ylittää käytössä olevan alkuperäisen budjettimäärärahan (9 M€) jo noin 4 miljoonalla eurolla. Jos eduskunta hyväksyy lisätalousarvion, olisi tämän hetken tilanteen mukaan uusille avustushakemuksille mahdollisuus myöntää vielä noin 5,5 miljoonaa euroa. Eduskunta tekee päätöksen lisätalousarvion hyväksymisestä myöhemmin tänä vuonna. ARA tiedottaa määrärahan ja hakemusten käsittelyn tilanteesta avustuksen verkkosivuilla osoitteessa https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Sahkoautojen_latausinfraavustus.

Työpaikkojen latauspisteavustuksessa on noin 80 000 euroa määrärahaa vapaana uusille saapuville hakemuksille. Lisätietoa työpaikkojen latauspisteavustuksesta täältä: https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Tyopaikkojen_latauspisteavustus.

Avustushakemuksia voi toimittaa molempiin latausavustuksiin ARAn verkkoasioinnissa tai täyttämällä avustushakemus ja toimittamalla se sähköpostitse. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, ja avustusehdot täyttäville hankkeille myönnetään avustusta niin kauan kuin määrärahaa on jäljellä.

Lisätietoa hakemisesta saa ARAn verkkosivuilta osoitteesta www.ara.fi. Sähköautojen latausinfra-avustuksen ja työpaikkojen latauspisteavustuksen neuvontapuhelin palvelee tiistaisin ja torstaisin kello 9-11 puhelinnumerossa 029 525 0975. Sähköpostilla neuvontaa saa myös korjausavustusten sähköpostipalvelusta korjausavustus.ara@ara.fi.

Valtion vuoden 2024 talousarvioehdotuksessa sähköautojen latausinfra-avustusta ja työpaikkojen latauspisteavustusta ei toistaiseksi enää jatketa. Päätöksen avustuksien jatkosta tekee eduskunta.

Sähköautojen latausinfra-avustuksiin uusi tuotevastaava

Sähköautojen latausinfra-avustusten uutena tuotevastaavana ARAssa on aloittanut ylitarkastaja Leif Andersson. Yhteydenotot hänelle pyydetään lähettämään sähköpostitse osoitteeseen leif.andersson@ara.fi.

Siirry "Uutiset"-sivulle